Daily Archives: 28 Ekim 2015

DERNEĞİMİZ “NEFİN AKADEMİSİ” AÇILIYOR…

Image4

Adana Çerkes Kültür Derneği (AÇKD) üyelerinin ve talep olması durumunda başta Doğu Akdeniz dernekleri olmak üzere KAFFED’ bağlı derneklerin kapasitesini geliştirmek için çeşitli alanlarda eğitim programlarını başlatmaktadır.  Bu amaçla ilk olarak başlatılacak olan” Sivil Toplum Akademisi Eğitim Programı” Birinci dönem eğitimleri 5 Aralık 2015 Cumartesi günü başlayacaktır.

Adana Çerkes Kültür Derneği,  üyelerinin ve derneklerimizin demokratik ve çoğulcu bir topluma katkıda bulunmaları üye, gönüllü ve çalışanların eğitimi ve bu eğitim sonucunda edinilen kazanımların derneklere geri dönüşünü sağlamayı amaçlamaktadır.

Katılımcıların, programa devam etmeleri, dersin yükümlülüklerini ve eğitim programı çerçevesinde kendilerine verilecek sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir.  Eğitim Programı sonucunda katılımcılara sertifika verilecektir. Programda başarılı sayılmak için katılımcılar dönem boyunca kabul edildiği derse haftalık olarak devam etmek ve dersin diğer yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekir.

Başvuru Dönemi: 26 Ekim 2015 – 30 Kasım 2015 (Online başvuru formu AÇKD Web sitesinden temin edilerek adanacerkes@gmail.com  adresine gönderilmelidir.)

KİMLER KATILABİLİR?

Programa Adana Çerkes Derneği, Doğu Akdeniz Dernekleri üyeleri veya KAFFED üyesi derneklerde üyelik kaydı bulunan kişiler başvurabilir.

Eğitim programı gönüllülük perspektifine sahip, ileride derneklerde görev alabilme, aktif katılımcı olarak yer alacak kişiler için düşünülmüştür. Katılımcılar, adaylar arasından seçilecek ve bu seçim Adana Çerkes Derneği Yönetim Kurulu ve Bilim, Sanat, Araştırma Komisyonu üyelerinden oluşan  jüri tarafından gerçekleştirilecektir.

Programa kabul edilmek için aşağıdaki koşullara uymak şarttır:

1. Bir mektupla adayın başvurusunu gerçekleştirmesi ve eğitime katılım amacını anlatması,
  2. Adayın en az lise mezunu veya Lise 3 veya 4.Sınıf öğrencisi olması
  3. Başvuru formunun eksiksiz doldurması

Programa katılım ücretsizdir.

Program 3 haftalık derslerden oluşmaktadır ve dersler haftada 6 saat olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-13.00 saatleri arasında Adana Çerkes Derneği binasında yapılacaktır.

NEFİN AKADEMİSİ TANITIM BROŞÜRÜ  indiriniz

BAŞVURU DOSYASINI indiriniz